belgowie uprzejmie zebrali do kupy odpowiedzi z całego forum zasad Animy http://www.anima-...rules.html co niewątpliwie się przyda
ponadto z ciekawszych rzeczy:
Khaine jest teraz Wanderem(potwierdizłem to na forum), w reprintach karty bezie to już uwzględnione.
i gdyby ktoś był ciekaw-reactive abilities mozna uzywac zawsze, nawet podczas swojej fazy,kiedy aktyowwany jest inny model
Nauczka, zeby nie sluchac sie tematow z oficjalnego forum, gdzie odpowiada nie AS, a ktos inny. Bo dam sobie glowe uciac, ze wyczytalem tam, iz mozna uciec od strzelania tymi dwoma calami (ale juz nie od szarzy; ba, nawet chyba AS tam wspominal, ze w Saga II free movem z range'a nie wyjdziemy).
Z innej beczki: NIE mozna mierzyc Control Zone'a kiedy sie chce. I Martyr jednak leczy kazdego sojusznika w ZC, nie tylko jednego, jak gralismy w sobote. I love my Church
ta,zauważyłem. i jak napisałem na forum oficjalnym,problem bierze sie z błędnego tłumaczenia karty, w wersji hiszpańskiej karty jest "todas las unidades" czyli wszystkie unity[w zasięgu]