Pozwolę sobie zacząć wątek gdyż tego dnia w klubie planowany jest pokaz systemu Pulp City.
Ok 11. zjawi się Maciek Żylewicz, twórca systemu(Cialaq i thagg znają na pewno), aby go poprowadzić.
Zapraszam zainteresowanych a zwłaszcza kogoś od klucza
to ja też dodam że tego samego dnia jest spotkanie malarskie też na 11 :00 - wiec wpierw pokaz plump fiction a potem malowanie - będze sporo sie działo tego dnia
Torys napisał/a:
Sporo, sporo tym bardziej ze z Cielaqiem, Suplem i zdaje sie caenem bedziemy jeszcze pykac we flamesy na 6 kafli Poza tym jakby co to biore Ifififi.
Z Akim, nie z caenem. Jak bitwa wypali, to nie będzie czasu na żadne fifififi.
Wpadne w sobotę około 11 - chętnie zagram z kimś w infinity w ramach nauki systemu.
Z chęcią się również wymienie doświadczeniami związanymi z malunkiem, makietami.
Jak byś Maru przygotował kiedyś wykład o masach modelarskich i technikach obróki zielonego staffu i podobnych, zaprezentował na żywym materiale kilka trików, jak masy korespondują ze sobą - czyli do czego się lepią z czym się nie lepią, jak zrobić aby się nie lepiły, jak wygładzać - to chętnie posłucham.
Nie musimy robić modeli na miarę Rackhama, cokolwiek, aby tylko mieć wkładkę - studium materii i łatwiejszy start w temacie.
Tak samo jestem ciekaw działania różnych produktów lakierniczych do modeli. Mam blokade na używanie czegokolwiek jak po ostatnich doświadczeniach model mazany przez ponad tydzień (XX gdodzin) zrobił się breją, gdzie poszyły w krzaki wszystkie cienie, półcienie itp. - Dla potomnych, to był lakier Vallejo nakładany pędzlem, matowy.
Nie wiem, może nie potrafie nakładać ;]
Idą do mnie Lakier GW(satyna - spray),zakupiłem również Model Master/Testors Dull Coat(nakładanie analogowe ;] - czytaj pędzlem) - także w najbliższym czasie na starych figsach zrobie krasz testy i wymienie się doświadczeniami jaki jest efekt. Może przyniose ofiary w celu podpatrzenia jak to wygląda.
jak napisałem to nie jest pierwsze i ostatnie spotkanie a kolejne z cyklu
jakoze nikt wcześniej mi się nie zgłosił z pomysłem na temat konkretny i jako że ten termin złosliwie pokrywa sie z GD w anglji t o bęzie w miare lajtowo
ale jeśli jest takie zapotrzebowanie coby znowu zrobić spotkanie warsztatowe z Green stufem i innym szajstwem do lepienia to spoko mozna następne zrobić ulepkowe (już jedno bylo o tym (.. hym 3 albo 4 .. )
Maru raz na jakiś czas zapodaj termin że będzie i jak ludzie zechcą fajerwerków specjalnych to zaweźmij i tyle. Cykliczne spotkania to świetny pomysł bo może zacznę wreszcie malować
No ja oczywiście zawezmę HD. Jak ktoś chce pograć a nie ma modeli to potrzebuję info wcześniej żeby 2 armię spakować.
Nadal mam westów, lostów i najmimordy.
Zbychu ja wezme Helke, jesli flejmsy w ta sobote nie wypala (a na to chyba niestety wyglada) to mozemy pyknac
No i standardowo jak mowilem - bede mial Inf, jakby ktos chcial posparingowac przed turniejem
ehh ja mam noge w gipsie i nie wiem czy bede, bede wiedzial za za pare godzin bo na kontrol ide
Jakby co to FoW bede mial od 600 do 2500 pktow wiec sie cos wymysli (najchetniej zagralbym na 1750 i pocwiczyl przed PGA). Albo jak kogos do 6k na strone nie bedzie to chetnie podmienie
Ojej !
Ktoś chce przynieść Alkemy
ŁaaaaaaaaaaŁ
Jak będę to też wezmę.
Szkoda tylko ,że w sobotę jest Pre Zendikaru :/
Generalnie jak nie będzie mi się chciało wstać na pre po piątkowej imprezie to wpadne do klubu ;P
(Czyli moja leniwa dupa ma więcej do gadania w tej sprawie niż ja )
Kozak napisał:
"Tak na chłopskie oko i rozum to jeżeli gra nie obsługuje fullscreena, to trzeba ją uruchomić w trybie okienkowym. Jak? Tego nie wiem."