Kontynuując swe spamowanie na tym zacnym forum, chciałem powiadomić, że w klubie jest już trzech (tzn. Willu, Poko i ja) graczy Full Thrusta. Jeśli ktoś też jest/był zainteresowany tym systemem, albo po prostu kocha bitwy gwiezdne i wielkie statki smażące do siebie z czego tylko fizyka jeszcze nie odkryła, a pewien system z nazwą średniowiecznego nurtu architektonicznego go nie kręci (spoko, nas też nie) to zapraszamy! Możemy pokazać z czym to się je oraz po prostu pograć.
Podpisuję się pod ogłoszeniem Popa wszystkim 6 nogogłaszczkami i przynajmniej dwiema parami szczękoczułek! Jeżeli ktokolwiek chciałby zobaczyć jak to wygląda i jak też się sprawdza w praniu zapraszam.8-)
ależ nikt nie zabrania usiądnięcia z kartka papieru i kalkulatorem, i zrobienia floty latających kościołów parafialnych do FT to tylko zasady są niekochanexD
(ja to bym wogóle zagrał w SITS,tak przy okazji,ale kogo nie próbuje namówić dostaje drgawek na samo słowo "pitagorejski" w opisie działania systemu)
No widzisz, a ja akurat te zasady bardzo lubię. Dobrze oddają klimat walk takich kolosów.
(ja to bym wogóle zagrał w SITS,tak przy okazji,ale kogo nie próbuje namówić dostaje drgawek na samo słowo "pitagorejski" w opisie działania systemu)
Saganami Island Tactical Simulator? Bardzo chętnie spróbuję, bo lubię świat, a zasady też ponoć są "ciekawe". Masz może podręcznik, najlepiej w wersji elektronicznej?
nie,niestety nie mam,ale jak gra mniej-więcej wygląda można przeczytać TUTAJ w pdf'ie. co prawda to opis gry przykładowej do AV:T, który różni się nieco wyższym poziomem skomplikowania i większą "dokładnością" gry(2-3 stateczki na strone,grzebanie sie w systemach statku podczas gry), ale ogólna mechanika jest ta sama. na pierwszy rzut oka system wydaje sie przerażajacy,ale po wczytaniu sie robi się,wg.mnie, naprawdę mocarny.
sama gra de facto jest planszówką, bo używa sie mapy hexowej, i "pudełek" zamiast modeli,ale są figurki metalowe jeśli ktoś czuje potrzebe, które po włożeniu do odpowiednich "podstawek" je zastępują.
dziś zresztą ogłoszono preorder "Squadron strike", czyli "generycznego" systemu na tej samej,nieco jeszcze uproszczonej mechanice, gdzie można projektować wszystko, od rakiet i działek do okrętów. to tak gdyby ktos nie lubił honorversum.
Jak gra mniej więcej wygląda to już czytałem, box z mapą i żetonami, jak też same metalowe figsy tez widziałem. Liczyłem, ze masz może jakieś doświadczenie w tej grze...
Dla innych zainteresowanych: podstawka modele
generalnie, trza "se" zamówic w obczyźnie. samemu czy w większej grupie to już mało ważne. ważne skąd,bo wybór wbrew pozorom jest całkiem duży. poza Ground Zero games jest Brigade z linią Starmada, Ninja Magic z małą ale fajną linią figurek, Ad Astra z własnymi figsami z linii Attack Vector, Honorverse i Power Projection, rózne firmy zajmujace sie Star Trekiem czy Battlestar Galactic'ą, i chwilowo martwa,ale mająca ożyć linia Cold Navy (ravenstar studio ma prawa):wyszczerz:
ni wiem.chce,ale na razie mam w planach: sesje, potem miesiąc wykopek, a przy okazji fajnie by było żebym napisał ten zafajdany licencjat,więc narazie dla mnie przynajmniej nie ma sensu za bardzoops:.
e,nie. to fajny system, szybki i przyjemny, wiec nie sądze. zresztą, nawet zakładajac ze kiedyśtam w przyszłości przejdziemy na SqSt, to okręciki zostaną te same